Umami betyder velsmagende på japansk, og er – sammen med surt, sødt, salt og bittert – en af de fem grundsmage. I aften laver vi umamikrydrede svampe og broccoli med nudler, ingefærpasta, hvidløg, sriracha, sojasauce, sataysauce, ketchup, hvidvinseddike og peanuts. Vi topper med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder, og så er den fantastiske måltid klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Sriracha
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Champignon, skivet
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Ketchup til sauce
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til svampe
1 dl
Gemt nudelvand
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak peanuts groft.
Bland ingefærpasta, hvidløg, sriracha, sojasauce, sataysauce, ketchup, hvidvinseddike og peanuts i en mellemstor skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe med salt i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, kog broccoli og nudler i 4 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Vend nudler, broccoli, peanutcrunch og nudelvand i stegepanden med svampe.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis nudlerne virker tørre.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder.