En spicy og varmende karry passer perfekt til en kold vinteraften. Aftenens karry indeholder karrypasta, peberfrugt, tomat, kikærter og kokosmælk. Smukt tilbehør er spinatris, og som et ekstra twist topper vi herlighederne med chiliflager og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
40 g
Grøn karrypasta
200 ml
Kokosmælk
1 pakke
Kikærter
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflager
150 g
Jasminris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak tomat groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg karrypasta i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt peberfrugt, tomat, kikærter, vand [1 dl | 2 dl ], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og kokosmælk, og lad simre i 2-3 min, eller indtil peberfrugten er mør.
Tilsæt spinat og limesaft [1 spsk | 2 spsk] til gryden med færdig ris lige inden servering, og rør rundt.
Anret spinatris og kikærtekarry på tallerkener.
Top med koriander og chiliflager [½ pakke, 2P].
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.