Sprød BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med blød kartoffelmos og broccoli-æblesalat

Kylling, kartofler og grøntsager er sikkert ofte på jeres menu. I aften overrasker vi med en spændende opskrift, som helt sikkert vil blive slugt af hele familien. BBQ-krydret kylling paneres i panko, og steges derefter til perfektion. Samtidig laver vi cremet kartoffelmos, og bikser en fantastisk broccoli- og æblesalat med cremet yoghurtdressing sammen.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

125 g

Broccoli

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Æble

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1

Æg til panering

½ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

½ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3000 kJ
Kalorier (kcal)717 kcal
Fedt18 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat87.6 g
Sukker22.6 g
Protein51.9 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Paner kylling
2

Imens, pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko, salt og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Vend kylling i æg og derefter i panko.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Skær broccoli i små buketter og stokken i 1 cm tern.

Lav broccoli-æblesalat
5

Bland yoghurt, mayonnaise, vand, sukker, salt og et stort nip peber i en lille skål.

Bland broccoli, æble, tranebær og halvdelen af yoghurtdressing i en stor skål.

Server
6

Anret kylling, kartoffelmos og broccoli-æblesalat på tallerkener.

Server med resterende yoghurtdressing.