Sæt gaflen i crispy, paneret kylling krydret med cajun, der giver et hyggeligt sting og leger med smagsløgene. Serveres sammen med luftig, sød kartoffelmos og frisk kålsalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime, økologisk
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
450 g
Sød kartoffel
150 g
Snittet kålsalat
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Smør (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side.
Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Bland Ay Cajun-ba og panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Vend kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød. Stil til side på en ren tallerken med køkkenrulle. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær æble i tynde både. Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk] og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod, snittet salat, æble og halvdelen af persille, og vend sammen.
Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener. Top med resterende persille.