topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med appelsinsalat og spicy hvidløgsfraiche

Vi panerer kylling i panko og vores egen cajunkrydderi som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den gylden og sprød. Vi serverer vores cajunkylling med ovnbagte gulerødder og kartofler, en frisk appelsinsalat med kål og mynte og spicy hvidløgsfraiche med chili.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

½ g

Chiliflager

300 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Mynte

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Appelsin

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2569 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt17.5 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat66.5 g
Sukker17.8 g
Protein47.6 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag gulerod og kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Paner kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt. 

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland Ay Cajun-ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og panko i en anden dyb tallerken. 

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. 

Lav hvidløgsfraiche
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], fraiche og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav appelsinsalat
4

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte groft. 

Bland appelsin, salt [1/2 tsk I 1 tsk], spidskål og mynte i en stor skål. 

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. 

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden.

Server
6

Anret fritter, kylling og salat på tallerkener. 

Server med hvidløgsfraiche.