Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der tæller som pasta, men som faktisk indeholder kartofler. Vi laver også den skønne klassiker carbonara, som i aften indeholder bacon, hvidløg, æggeblomme, fløde og kyllingebouillon. Vi topper vores carbonara med stegte gnocchi, og server den med en frisk salat med rucola og balsamicobagte tomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
140 g
Bacon, tern
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Tomat
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 g
Kyllingebouillon
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 stk
Æg (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær tomat i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og balsamico, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg gnocchi i 6-8 min, eller indtil gylden, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden.
Opvarm en anden mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og løg i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Imens, bland æggeblomme [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde, kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost i en mellemstor skål.
Krydr med et nip peber, pisk sammen med en gaffel, og stil til side.
Sænk til middel varme.
Tilsæt æggeblanding og vand [1 dl | 2 dl] til stegepanden, og rør rundt.
Hold varm indtil servering.
Skyl rucola.
Lad tomat køle en smule af.
Bland rucola, tomat og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål lige inden servering.
Anret carbonara og salat i dybe tallerkener.
Top med gnocchi.