I aften frister vi med en spændende bowl med ovnbagte kikærter i hovedrollen. Udover kikærter fylder vi vores bowl med hvidløgsbagte kartofler, salat, radiser, avocado og revet ost. Vi serverer vores bowl med en skøn dressing med purløg, aioli og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Hvide Løjer & Urter
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
75 g
Radiser
1 stk
Avocado
½ pakke
Kikærter
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Purløg
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
100 g
Romainesalat
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P].
Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir, og mos let med en spiseske eller palet. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Bag i 12-15 min, eller indtil sprøde.
Hak purløg fint.
Bland purløg, aioli, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Imens, skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skær radiser i tynde skiver.
Anret salat, kartofler og radiser i dybe tallerkener.
Top med avocado, pinjekerner og dressing.
Drys med finrevet ost og kikærter.