topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød kylling

Sprød kylling

med søde fritter og hvidløgsmayonnaise

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet dressing med hvidløg, fraiche og mayonnaise, og gyldenbagt broccoli smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Broccoli

280 g

Kyllingebryst

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

½ stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2865 kJ
Kalorier (kcal)685 kcal
Fedt25.4 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat59.7 g
Sukker7.7 g
Protein50.4 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Bag broccoli
2

Skær broccoli i 2 cm tern.

Fordel på samme bageplade, når fritterne har 12 min tilbage.

Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Forbered panering
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Kom panko i en tredje tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Paner kyllling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Stil til side på en tallerken.

Steg kyllling
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret fritter, broccoli og kylling på tallerkener.

Server med hvidløgsdressing.