Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet dressing med hvidløg, fraiche og mayonnaise, og gyldenbagt broccoli smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Broccoli
450 g
Sød kartoffel
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Skær broccoli i 2 cm tern.
Fordel på samme bageplade, når fritterne har 12 min tilbage.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Stil til side på en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret fritter, broccoli og kylling på tallerkener.
Server med hvidløgsdressing.