Vi panerer kylling i panko og hvidløgskrydderier, og steger den sprød og gylden. Samtidig ovnbager vi gulerod, kartofler og rødbede. Vi serverer kylling og rodfrugter med en frisk fennikel-æblesalat med persille og cremet dildyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Fennikel
1 stk
Æble
½ stk
Citron
1 pose
Dild
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak persille groft.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland æble, fennikel, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Bland hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak dild fint.
Bland dild, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret rodfrugter, kylling og fennikel-æblesalat på tallerkener.
Server med dildyoghurt.