Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med sprød prosciutto og pastaen rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Den vidunderlige sauce indeholder cremet ricotta, cherrytomater, løg, tomat, balsamico, spinat og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
50 g
Prosciutto
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløg
1 pose
Basilikum
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ dåse
Tomatpuré
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
8 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød, og overfor til en tallerken med køkkenrulle.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Pluk basilikum.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middel varme.
Steg cherrytomater, rødløg, balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], hvidløg og Mamas Favorit, og steg videre i 1 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, ricotta, kyllingebouillon, pastavand, spinat og halvdelen af basilikum, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og spinaten er faldet sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret ricottapasta i dybe tallerkener.
Top med prosciutto og resterende basilikum.