Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med sprød prosciutto og pastaen rigatoni, som er kendt for at være en rigtig saucetyv. Den vidunderlige sauce indeholder madlavningsfløde, cherrytomater, løg, tomat, balsamico, spinat og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
8 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Prosciutto
1 pose
Basilikum
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Rødløg
60 g
Spinat
2 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, halver cherrytomater.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Pluk basilikum.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middel varme.
Steg cherrytomater, rødløg, balsamico, sukker, salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt tomatpuré, hvidløg og Mamas Favorit, og steg videre i 1 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, madlavningsfløde, kyllingebouillon, pastavand, spinat og basilikum, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og spinaten er faldet sammen.
Krydr med salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med prosciutto.