Sprød za'atar-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød za'atar-kylling

Sprød za'atar-kylling

med tahinidip og rodfrugtsalat

I aften steger vi kylling krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Dejligt tilbehør er en fyldig rodfrugtssalat med gulerod, pastinak, spidskommen, kål og citron og en cremet tahini-dip med yoghurt og hvidløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesam
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

2 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

4 g

Spidskommen, stødt

150 g

Kålblanding, skåret

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2633 kJ
Kalorier (kcal)629 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat50.1 g
Sukker18.4 g
Protein49 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], spidskommen og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Lav tahinidip
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], hvidløg, tahini og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.

Paner kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken. 

Bland panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og za'atar i en anden dyb tallerken. 

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når rodfrugter har 10 min tilbage. 

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav rodfrugtssalat
5

Imens, halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Vend kålblanding i skålen.

Tilsæt rodfrugter (lad køle af en smule), og vend sammen.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret rodfrugtssalat og kylling på tallerkener.

Server med tahinidip.