I aften steger vi kylling krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Dejligt tilbehør er en fyldig rodfrugtssalat med gulerod, pastinak, spidskommen, kål og citron og en cremet tahini-dip med yoghurt og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
2 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
4 g
Spidskommen, stødt
150 g
Kålblanding, skåret
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk], spidskommen og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], hvidløg, tahini og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og za'atar i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når rodfrugter har 10 min tilbage.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Vend kålblanding i skålen.
Tilsæt rodfrugter (lad køle af en smule), og vend sammen.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret rodfrugtssalat og kylling på tallerkener.
Server med tahinidip.