I aften frister vi med en spændende opskrift med gnocchi, som bliver bagt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab af zucchini i ovnen, og bliver derefter vendt med rucola og citronsaft. Vi server vores zucchini og gnocchi med en cremet majssauce med sojasauce, fløde, ost og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
1 dåse
Majs
1 stk
Zucchini
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 pose
Basilikum
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
40 g
Rucola
½ stk
Citron
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 2 cm halve skiver.
Fordel zucchini og gnocchi på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-30 min (vend nogle gange undervejs), eller indtil møre og gyldne.
Imens, hæld væde fra majs.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Hak basilikum groft.
Skyl rucola.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når zucchinien og gnocchien har 10 min tilbage.
Steg majs i 3-4 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt basilikum lige inden servering.
Vend zucchini og gnocchi med rucola, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber på bagepladen.
Anret majssauce i dybe tallerkener.
Top med gnocchi og zucchini.