Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften skal vi lave en masse godt, så tag hele familien med i køkkenet, og lad os komme i gang. Vi starter med at bage sprøde fritter med sesamfrø. Når de er i ovnen, panerer vi zucchini, og steger den derefter til perfektion. Vi bikser også en vidunderlig mangosalat sammen med spidskål, chili, peanuts og lime. Vi topper med sort sesammayonnaise, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
1 stk
Zucchini
8 g
Goan Xacuti
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.
Skær zucchini i 1 cm skiver.
Pisk hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 dl | 2 dl] sammen i en stor skål.
Bland panko, Goan Xacuti og et nip salt i en anden skål.
Vend zucchini i melblanding og derefter i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Det er vigtigt at presse zucchinien i pankoen, så den sidder fast.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg zucchini i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og mør.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Halver lime [½ stk, 2P].
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Hak koriander fint.
Bland spidskål, mango, koriander, chili, peanuts, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et nip salt og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret sesamfritter, zucchini og mangosalat på tallerkener.
Server med sort sesammayonnaise.