Stegt cajunlaks og crunchy topping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt cajunlaks og crunchy topping

Stegt cajunlaks og crunchy topping

med agurk-spinatsalat og srirachamayonnaise

Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften steger vi laks krydret med cajunkrydderier, og serverer den med luftige basmatiris og en syrlig agurk-spinatsalat med limesaft. Vi topper herlighederne med spicy srirachamayo, og crunchy topping med peanuts, sesamfrø, chili, honning og sojasauce.

Allergener:
Jordnødder
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sennep
Æg
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

1 stk

Lime

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Agurk

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Spinat

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Smør til glaze

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4125 kJ
Kalorier (kcal)986 kcal
Fedt58.2 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat79 g
Sukker13.2 g
Protein36 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak peanuts groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær lime i både.

Lav topping
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt smør, hvidløg, peanuts, chiliflager, honning og sojasauce, og rør rundt i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland spinat, agurk, olivenolie, salt og limesaft i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med salat og laks.

Drys med topping.

Server med srirachamayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image