Ugens fisk byder på spændende smagskombination. Vi steger kuller, og lader den derefter få ekstra smag af en fantastisk ingefærbouillon med lime, koriander og chili. Vi serverer vores kuller med citrongræsris og sesamstegt pak choi, gulerod og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornede hvide ris
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
1 stk
Citrongræs
1 pose
Koriander
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Halver lime.
Hak koriander groft.
Bland limesaft [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], chili og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, hak pak choi groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg 3-4 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt pak choi, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrø og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Overfør til en stor skål, og dæk til med folie.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og lad smelte. Tag panden af varmen, og tilsæt ingefærbouillon.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med ingefærbouillon.