Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.
I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smagsoplevelser! Vi koger kartofler, og blander dem derefter med spinat. Vi laver en skøn cremet purløgssauce med hvidløg, chili, crème fraiche og purløg, og så bikser vi en sprød rødkålssalat med æble sammen. Selvfølgelig serverer vi alle disse herligheder med perfekt stegt kylling, som navnet på opskriften allerede har afsløret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
300 g
Kyllingebryststrimler
½ stk
Rød chili
1 pose
Purløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Æble
4 g
Kyllingebouillon
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Rødkål, skåret
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og chili i 1 min. Tilsæt vand [½ dl | 1 dl] og kyllingebouillon, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt crème fraiche [½ pakke, 2P], purløg (gem lidt til anretning) og kylling, og varm op. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
asser rødkål med et nip salt og peber og eventuelt en smule olivenolie i 1 min i en skål. Tilsæt æble, og vend sammen. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt spinat til gryden. Smag til med salt og peber.
Anret kartofler, kylling og rødkålssalat på tallerkener. Top kylling med sauce. Drys med resterende purløg.