I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smagsoplevelser! Vi koger kartofler, og blander dem derefter med spinat. Vi laver en cremet purløgssauce med hvidløg, chili, crème fraiche og purløg, og så bikser vi en sprød rødkålssalat med æble sammen. Selvfølgelig serverer vi alle disse herligheder med stegt kylling, som navnet på opskriften allerede har afsløret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
30 g
Spinat
400 g
Små kartofler
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
1 pose
Purløg
150 g
Rødkål, skåret
1 stk
Æble
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til sauce
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til salat
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie samme stegepande på middel varme.
Steg hvidløg og chili i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, kyllingebouillon og salt, og bring i kog. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let reduceret. Tilsæt crème fraiche, purløg og kylling, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Masser rødkål med salt og et nip peber i 1 min i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Tilsæt æble, og vend sammen.
Vend spinat i gryden med færdige kartofler, og krydr med et nip salt og peber.
Anret kartofler, kylling og rødkålssalat på tallerkener.
Top kylling med sauce.