Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Miso er en japansk pasta lavet af fermenterede sojabønner. I aften bruger vi misopasta i en fantastisk sauce med sennep og lime. Saucen passer perfekt til sprødstegt laks og luftige ris. Spændende tilbehør er en frisk salat med kål, gulerod, sesamfrø og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
½ stk
Lime
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
7.5 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Bland spidskål, gulerod, sesamfrø, mayonnaise og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sennep [1/2 pakke, 2P], miso [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med laks og grøntsager.
Server med misosauce.