Ugens fisk overrasker med spændende ingredienser. Vi steger kuller, og lader den derefter simre i en fantastisk estragonsauce med smør, fløde, skalotteløg og citron. Vi serverer vores kuller med ovnbagte kartofler, radiser og gulerod, og så topper vi herlighederne med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Skalotteløg
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
75 g
Radiser
1 pose
Estragon
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre og let brunet.
Imens, skær citron i både.
Hak estragon fint.
Bland estragon, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Hak skalotteløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af radiser, og halver.
Hak persille groft.
Fordel gulerod og radiser på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber, og steg i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt smør og skalotteløg, og steg videre i 1 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt estragonsauce, og lad simre 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt og saucen er varm.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med sauce og grøntsager med persille.