Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med trøffelolie, bagt pastinak og gulerod med persille og en fantastisk svampesauce med masser af fløde og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
200 g
Champignon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Bagekartoffel
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pose
Bredbladet persille
8 ml
Trøffelolie
½ tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Mælk (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], trøffelolie og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på indtil servering.
TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Hak persille og hvidløg fint.
Vend gulerod og pastinak med persille og smør [1 spsk | 2 spsk] på bagepladen.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], kyllingebouillon, Hvide Løjer & Urter og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.
Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartoffelmos og grøntsager på tallerkener.
Top med svampesauce.