Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er fritter lavet af rodfrugter, sprødstegte forårsløg og en fantastisk svampesauce med smør, fløde og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
300 g
Kartofler
100 g
Østershatte
1 stk
Hvidløgsfed
½ pose
Kruspersille
2 stk
Forårsløg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
1 stk
Gulerod
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Skær kartofler (uskrællet) og rodfrugter (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Jorden Rundt og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak svampe groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.
Skær ender af forårsløg.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når rodfrugterne har 15 min tilbage i ovnen.
Steg forårsløg i 3-5 min.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, worcestershire sauce [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon, halvdelen af persille og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.
Skær bøffer i tynde skiver, og tilsæt kødsaft til saucen.
Anret fritter, forårsløg og bøffer på tallerkener.
Top bøffer med svampesauce.
Drys med resterende persille.