Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
75 g
Grønne bønner
1 pose
Purløg
½ stk
Zucchini
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende. Overfør til en skål med låg.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver grøntsagerne hurtigere færdige.
Imens, bland madlavningsfløde, purløg og grøntsagsbouillon i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt og peber.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartoffelmos, fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med purløgssauce.
Server med resterende citronbåde.