Stegt spinat- og ostekofta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt spinat- og ostekofta

Stegt spinat- og ostekofta

med græsk salatost og hjemmelavet tzatziki

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en fantastisk græsk salat sammen med cherrytomater, salatost, oliven og spinat.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

40 g

Kalamataoliven

250 g

Cherrytomater

1 g

Oregano, tørret

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)950 kcal
Energi (kJ)3974 kJ
Fedt53.8 g
Mættet fedt24.6 g
Kulhydrat65.8 g
Sukker13.5 g
Protein52.6 g
Salt6.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Form koftaer
2

Imens, skyl spinat, og hak groft. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Smuldr salatost.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af salatost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme. 

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Lav græsk salat
5

Halver cherrytomater. 

Hak oliven groft.

Bland spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret kartofler, kofta og salat på tallerkener. 

Server med tzatziki.