Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en fantastisk græsk salat sammen med cherrytomater, salatost, oliven og spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Hakket svine-/kalvekød
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Kalamataoliven
250 g
Cherrytomater
1 g
Oregano, tørret
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skyl spinat, og hak halvdelen groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smuldr salatost.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg [1 stk | 2 stk], hakket spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af salatost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt
Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Halver cherrytomater.
Hak oliven groft.
Bland resterende spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.
Server med tzatziki.