Stegt spinat- og ostekofta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt spinat- og ostekofta

Stegt spinat- og ostekofta

med græsk salatost og hjemmelavet tzatziki

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en fantastisk græsk salat sammen med cherrytomater, salatost, oliven og spinat.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

40 g

Kalamataoliven

250 g

Cherrytomater

1 g

Oregano, tørret

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3953 kJ
Kalorier (kcal)945 kcal
Fedt53.8 g
Mættet fedt64.5 g
Kulhydrat64.8 g
Sukker12.7 g
Protein52.6 g
Salt19.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Form koftaer
2

Imens, skyl spinat, og hak halvdelen groft. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Smuldr salatost.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg [1 stk | 2 stk], hakket spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af salatost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme. 

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt

Lav tzatziki
4

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Lav græsk salat
5

Halver cherrytomater. 

Hak oliven groft.

Bland resterende spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener. 

Server med tzatziki.