Så blev det endelig lørdag og tid til at forkæle familien med luksus kød og fantastiske tilbehør. I aften byder vi på en klassisk menu bestående af perfekt stegt steak, cremet bearnaisesauce og sprøde kartoffelbåde. Spændende tilbehør er grønne bønner og gulerødder, som gratineres med panko og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
500 g
Kartofler
4 g
Panamad
80 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
75 g
Grønne bønner
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
¾ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med Panamad, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P].
Bland hvidløg, panko, finrevet ost, olivenolie [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Fordel gulerod og grønne bønner i hver sin side på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Top med ostepanering, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre og paneringen er gylden.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen.
Tilsæt bearnaisesauce, vand [2 spsk] [4 spsk] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, indtil gennemvarmet.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret kartofler, bøffer og grøntsager på tallerkener.
Top bøffer med bearnaisesauce og kødsaft fra foliepakken.