Har I gemt striploin steaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
300 g
Angus Striploin
100 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rødløg
1 tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg med et nip salt* i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra foliepakken, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. Vend rødløg med færdigbagte kartofler. Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener. Drys med persille.