Stegt steak og cremet spinatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet spinatsauce

Stegt steak og cremet spinatsauce

med bagte kartofler og karamelliseret rødløg

Har I gemt striploin steaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

300 g

Angus Striploin

100 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3632 kJ
Kalorier (kcal)868 kcal
Fedt54.1 g
Mættet fedt21.6 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker12.8 g
Protein43.8 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg med et nip salt* i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav spinatsauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra foliepakken, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. Vend rødløg med færdigbagte kartofler. Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener. Drys med persille.