En luksus ret til weekenden, perfekt til gæster, eller bare når du vil forkæle familien. Supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål, og som derefter toppes med karamelliseret løgsauce med balsamico og rødvinssauce. Fantastisk tilbehør er sprøde rosmarinkartofler og en saftig pæresalat med græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
½ stk
Løg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
1 stk
Rosmarin
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Pære
40 g
Rucola
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Hak rosmarin fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Imens, skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær pære [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Opvarm en stegepande på middel varme.
Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil velduftende, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sojasauce [1/2 pakke, 2P], vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne og et nip peber, og rør rundt.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Vend rucola med græskarkerner, honning-sennepsdressing, pære og et nip salt i en mellemstor skål lige før servering.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer på tallerkener.
Top med løgsauce.
Server med pæresalat og kartofler.