Stegt steak og karamelliseret løgsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og karamelliseret løgsauce

Stegt steak og karamelliseret løgsauce

med rosmarinkartofler og saftig pæresalat

En luksus ret til weekenden, perfekt til gæster, eller bare når du vil forkæle familien. Supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål, og som derefter toppes med karamelliseret løgsauce med balsamico og rødvinssauce. Fantastisk tilbehør er sprøde rosmarinkartofler og en saftig pæresalat med græskarkerner.

Tags:
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Æg
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

½ stk

Løg

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Pære

40 g

Rucola

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)692 kcal
Energi (kJ)2895 kJ
Fedt33.3 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat58.3 g
Sukker13.8 g
Protein42.2 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. 

Hak rosmarin fint.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Rist græskarkerner
2

Imens, skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær pære [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Opvarm en stegepande på middel varme.

Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil velduftende, og overfør til en skål.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sojasauce [1/2 pakke, 2P], vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt rødvinssauce, kødsaft fra bøfferne og et nip peber, og rør rundt.

Lav pæresalat
5

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.

Vend rucola med græskarkerner, honning-sennepsdressing, pære og et nip salt i en mellemstor skål lige før servering. 

Skær bøffer i skiver.

Server
6

Anret bøffer på tallerkener.

Top med løgsauce.

Server med pæresalat og kartofler.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image