I aften serverer vi kød, sauce, kartofler og grøntsager i form af en yderst tiltalende og fyldig kombination. Vi koger gulerod og kartofler og moser dem til en smuk gulerodsmos. Vi skærer kødet i medaljoner og steger dem til perfektion. Aftenens skønne sauce indeholder purløg og crème fraiche, og så topper vi med stegte svampe og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
250 g
Svinemørbrad
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Purløg
100 g
Champignon
1 stk
Skalotteløg
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær svampe [1/2 pakke, 2P] i kvarte.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Hak purløg fint.
Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og peber.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil svampene er bløde og løgene er karamelliseret.
Krydr med et stort nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken.
Sænk til middel varme.
Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1 min.
Tilsæt svinemørbrad, crème fraiche og purløg (gem lidt til anretning), og lad simre videre i 1 min, eller indtil saucen er gennemvarmet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret gulerodsmos og svinemørbrad på tallerkener.
Top med purløgssauce, svampe og skalotteløg.
Drys med resterende purløg.