Stegt svinemørbrad i purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt svinemørbrad i purløgssauce

Stegt svinemørbrad i purløgssauce

med sauterede svampe og blød gulerodsmos

I aften serverer vi kød, sauce, kartofler og grøntsager i form af en yderst tiltalende og fyldig kombination. Vi koger gulerod og kartofler og moser dem til en smuk gulerodsmos. Vi skærer kødet i medaljoner og steger dem til perfektion. Aftenens skønne sauce indeholder purløg og crème fraiche, og så topper vi med stegte svampe og skalotteløg.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

4 g

Kyllingebouillon

100 g

Champignon

1 pose

Purløg

1 stk

Gulerod

500 g

Bagekartoffel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

1 spsk

Smør til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til svampe

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2654 kJ
Kalorier (kcal)634 kcal
Fedt32 g
Mættet fedt18.2 g
Kulhydrat53.4 g
Sukker10.3 g
Protein35.3 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Lav gulerodsmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt mælk, smør, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Dæk til med låg, og stil til side.

Forbered råvarer
2

Imens, skær svampe i kvarte.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak purløg fint.

Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og et nip peber.

Steg svampe og skalotteløg
3

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil svampene er bløde og løgene er karamelliseret.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken.

Lav purløgssauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt vand, kyllingebouillon, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1 min.

Tilsæt svinemørbrad, crème fraiche og purløg (gem lidt til anretning), og lad simre videre i 1 min, eller indtil saucen er gennemvarmet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret gulerodsmos og svinemørbrad på tallerkener.

Top med purløgssauce, svampe og skalotteløg.

Drys med resterende purløg.