Kombinationen fisk, citron, smør og dild er altid en vinder, og aftenens opskrift kommer til at blive elsket af hele familien. Vi steger torsk gylden, og lader den derefter simre i en skøn citronsauce med dild. Skønt tilbehør er ovnbagt broccoli og ovnbagte knuste kartofler med fraiche, syltet rødløg og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
400 g
Små kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
250 g
Broccoli
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Fordel kartofler i den ene side af en bageplade med bagepapir, og knus dem let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern, og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Halver citron [½ stk, 2P].
Hak dild fint.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og broccoli på tallerkener.
Top fisk med citronsauce og kartofler med fraiche, rødløg og resterende dild.