Stegt torsk i citronsmørsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt torsk i citronsmørsauce

Stegt torsk i citronsmørsauce

med knuste kartofler og syltede rødløg

Kombinationen fisk, citron, smør og dild er altid en vinder, og aftenens opskrift kommer til at blive elsket af hele familien. Vi steger torsk gylden, og lader den derefter simre i en skøn citronsauce med dild. Skønt tilbehør er ovnbagt broccoli og ovnbagte knuste kartofler med fraiche, syltet rødløg og dild.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

400 g

Små kartofler

1 pose

Dild

½ stk

Rødløg

½ stk

Citron

250 g

Broccoli

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1929 kJ
Kalorier (kcal)461 kcal
Fedt13.6 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat41.4 g
Sukker10.5 g
Protein33.4 g
Salt2.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Fordel kartofler i den ene side af en bageplade med bagepapir, og knus dem let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag kartofler og broccoli
2

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern, og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

 

Sylt rødløg 
3

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Lav citronbouillon
4

Halver citron [½ stk, 2P].

Hak dild fint.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af ​​dild i en lille skål.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret kartofler, fisk og broccoli på tallerkener. 

Top fisk med citronsauce og kartofler med fraiche, rødløg og resterende dild.