Kombinationen fisk, citron, smør og dild er altid en vinder, og aftenens opskrift kommer til at blive elsket af hele familien. Vi steger torsk gylden, og lader den derefter simre i en skøn citronsauce med dild. Skønt tilbehør er ovnbagt broccoli og ovnbagte knuste kartofler med fraiche, syltet rødløg og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Broccoli
400 g
Små kartofler
1 pose
Dild
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Fordel kartofler i den ene side af en bageplade med bagepapir, og knus dem let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern, og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Halver citron.
Hak dild fint.
Bland vand, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og broccoli på tallerkener.
Top fisk med citronsauce og kartofler med fraiche, rødløg og resterende dild.