Rissalat er en skøn ret, som er nem at variere. Her laver vi den med vildris, tomater, avocado, rødløg, persille og kikærter. Vi serverer den dejlige salat sammen med stegt halloumi, persille og en lækker citrondressing!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Vilde basmatiris
1 pakke
Kikærter
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Halloumi
1 stk
Tomat
1 stk
Avocado
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron, økologisk
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
2.5 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Skær halloumi i 1/2 cm skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kikærter, Ay-Cajun-ba, hvidløg og et stort nip salt*, og steg i 5 min. Overfør til en stor skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken.
Skær tomat i 1 cm tern. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2, 2P] fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Kom tomat, avocado, rødløg og persille (gem lidt til anretning) i skålen med kikærter. Tilsæt en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.
Riv citronskal [1/2, 2P], og skær citron i både. Bland fraiche og halvdelen af citronskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Vend færdigkogt ris og resterende citronskal i skålen med grøntsager og kikærter. Smag til med salt* og peber*.
Anret rissalat og halloumi i dybe tallerkener. Drys med resterende persille. Server med citrondressing og citronbåde.