Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Pak choi
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 stk
Forårsløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sriracha
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrø
2 stk
Æg (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 8 min. OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4!
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak pak choi groft. Skær grønne bønner i mindre stykker. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min. Bland mayonnaise og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål. Tilsæt vand* [1 tsk | 2 tsk], rør rundt, og smag til med salt* og peber*.TIP: Undlad srirachaen, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og et skvæt vand* til stegepanden, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt ris og steg under omrøring i 2 min, eller indtil risen er mør.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg* [2 stk| 4 stk] ud ovenpå. Steg i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.
Anret stegt ris i dybe tallerkener. Top med spejlæg. Dryp med srirachamayo. Drys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.