Alle har brug for lidt luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med hasselbackkartofler og portobellosauce med hvidløg og persille. Glem ikke pæn opdækning og lækre drikkevarer.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
1 stk
Citron, økologisk
200 ml
Madlavningsfløde
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Portobello
500 g
Kartofler
4 g
Oksebouillon
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Placer et par kartofler på skaftet af to grydeskeer på et skærebræt. Skær tynde snit med 3 mm mellemrum, men ikke helt igennem. Fortsæt med resterende kartofler.
Fordel i et stort ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær svampe i tynde skiver. Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Del citron på midten.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt svampe, og krydr med salt* og peber*. Steg i 5-7 min. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i yderligere 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og rør godt rundt. Lad simre i 2-3 min. Tilsæt et skvæt citronsaft og halvdelen af persille.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*. Steg i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min, hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Anret bøffer, hasselbackkartofler på tallerkener. Top med portobellosauce. Drys med resterende persille.