I dag laver vi en perfekt kogt risotto med lækkert cremede ris, der stadig har en smule bid. Portobellosvampe smager fantastisk i risotto, og grønne bønner giver retten smuk farve. Den lagrede ost sørger for at risottoen bliver ekstra cremet.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Portobello
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
150 g
Risottoris
40 g
Finrevet ost
4 g
Hvide Løjer & Urter
150 g
Grønne bønner
1 pose
Bredbladet persille
1.33 spsk
Smør
7 dl
Vand
Pres eller hak hvidløg fint. Hak løg fint. Skær svampe i tynde skiver. Fjern ender fra bønner, og skær i 2 cm stykker. Hak persille fint.
Bring vand* (se ingrediensliste) i en elkedel eller gryde. Bland kogende vand* og grøntsagsbouillon i en kande.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og løg i 2-3 min. Tilsæt svampe, og steg i yderligere 2-3 min.
Tilsæt ris, og steg i 1-2 min. Tilsæt en grydeske bouillon, og rør rundt. Lad simre indtil risene har absorberet vandet. Tilsæt resterende bouillon, lidt ad gangen, indtil det hele er absorberet (ca. 20-25 min). Tilsæt bønner, når der er 4-5 min tilbage af kogetiden, og rør godt rundt.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, revet ost, halvdelen af persille og en klat smør*. Smag til med salt* og peber*.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med resterende persille.