I aften laver vi en variant af den klassiske svensk gryderet, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Løg
150 g
Spidskål, skåret
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Oksebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
50 g
Tyttebærsyltetøj
efter behov
Sukker* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
Bring vand* i kog i en elkedel. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Hæld kogende vand* i en gryde, og kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt* og peber*. Stil til side med låg på for at holde på varmen.
Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så agurken er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.
Hak løg groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt spidskål, løg, et skvæt vand* og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 2-3 min.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød til stegepanden, og steg under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt
Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Hæld væde fra agurk.
Anret kartofler og gryderet på tallerkener. Server med tyttebærsyltetøj og agurk. Krydr med et nip peber*.