Svensk gryderet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svensk gryderet

Svensk gryderet

med kartofler, tyttebærsyltetøj og syltet agurk

I aften laver vi en variant af den klassiske svensk gryderet, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Løg

150 g

Spidskål, skåret

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Oksebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

50 g

Tyttebærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker* (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)689 kcal
Energi (kJ)2884 kJ
Fedt29.15 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat69.69 g
Sukker23.9 g
Protein36.6 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring vand* i kog i en elkedel. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Hæld kogende vand* i en gryde, og kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt* og peber*. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så agurken er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.

Steg kål og løg
3

Hak løg groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt spidskål, løg, et skvæt vand* og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 2-3 min.

Steg hakket kød
4

Tilsæt hakket svine-/kalvekød til stegepanden, og steg under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt

Lav flødesauce
5

Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret kartofler og gryderet på tallerkener. Server med tyttebærsyltetøj og agurk. Krydr med et nip peber*.