I aften laver vi en variant af den klassiske svenske ret, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Løg
150 g
Spidskål, skåret
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Oksebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
50 g
Tyttebærsyltetøj
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand* i kog i en elkedel. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Hæld kogende vand* og et stort nip salt* i en gryde, og kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, kom kartofler tilbage i gryden, og smag til med et nip salt* og peber*. Stil til side med låg på for at holde på varmen.
Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike, sukker* [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så agurken er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.
Hak løg groft. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg hakket svine-/kalvekød i 3-4 min, eller indtil brunet.
Sænk til middelhøj varme. Tilsæt spidskål, løg, et skvæt vand* og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 4-5 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Hæld væde fra agurk.
Anret kartofler, gryderet og agurk på tallerkener. Krydr agurk med et nip peber*. Server med tyttebærsyltetøj.