I aften laver vi en variant af den klassiske svenske ret, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
150 g
Spidskål, skåret
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Oksebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
50 g
Tyttebærsyltetøj
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, dæk til med låg, og stil til side.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [½ tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hakket svine-/kalvekød i 3-4 min, eller indtil brunet.
Krydr med salt.
Tilsæt spidskål, vand [2 spsk I 4 spsk] og sukker [½ tsk | 1 tsk], og steg videre i 4-5 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret kartofler, gryderet og agurk på tallerkener.
Krydr agurk med et nip peber.
Server med tyttebærsyltetøj.