Svensk gryderet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svensk gryderet

Svensk gryderet

med cremet flødesauce og tyttebærsyltetøj

I aften laver vi en variant af den klassiske svenske ret, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk.

Tags:
Børnevenlig
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

1 stk

Agurk

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

50 g

Tyttebærsyltetøj

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Vand til kød

½ tsk

Sukker til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3431 kJ
Kalorier (kcal)820 kcal
Fedt44.2 g
Mættet fedt23.1 g
Kulhydrat74.4 g
Sukker24.9 g
Protein36.2 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber, dæk til med låg, og stil til side.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Steg hakket kød
3

Imens, hak løg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hakket svine-/kalvekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Krydr med salt.

Tilsæt spidskål
4

Tilsæt spidskål, vand og sukker, og steg videre i 4-5 min.

Lav flødesauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kartofler, gryderet og agurk på tallerkener.

Krydr agurk med et nip peber.

Server med tyttebærsyltetøj.