Hvis I har været på kinesisk restaurant, har i helt sikkert spist den klassiske sur-sød sauce. I aften får i mulighed for at lave den selv af ananassaft, ketchup, hvidvinseddike, chili og sojasauce. Vi lader svinemørbrad, peberfrugt og gulerod simre i saucen, og serverer med luftige basmatiris, ananas, peanuts og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
10 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
6 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Forårsløg
½ g
Chiliflager
250 g
Svinemørbrad
½ dåse
Ananasskiver
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Vand til sauce
½ spsk
Mel til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pisk vand og hvedemel sammen i en lille skål.
Tilsæt saft fra ananas, ketchup, chiliflager, hvidvinseddike og sojasauce, og rør rundt.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Snit forårsløg fint.
Hak ananas groft.
Skær kød i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kød i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til tallerkenen med kød.
Tilsæt sauce til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt kød og grøntsager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret ris, grøntsager og kød i dybe tallerkener.
Top med forårsløg, ananas og peanuts.