Svinemørbrad i sur-sød sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinemørbrad i sur-sød sauce

Svinemørbrad i sur-sød sauce

med stegte grøntsager og saltede peanuts

Hvis I har været på kinesisk restaurant, har i helt sikkert spist den klassiske sur-sød sauce. I aften får i mulighed for at lave den selv af ananassaft, ketchup, hvidvinseddike, chili og sojasauce. Vi lader svinemørbrad, peberfrugt og gulerod simre i saucen, og serverer med luftige basmatiris, ananas, peanuts og frisk forårsløg.

Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 dåse

Ananasskiver

1 g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

1 spsk

Ketchup til sauce

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2847 kJ
Kalorier (kcal)680 kcal
Fedt19.8 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat85 g
Sukker19 g
Protein37.4 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
2

Imens, pisk vand og hvedemel sammen i en lille skål.

Tilsæt saft fra ananas, ketchup, chiliflager, hvidvinseddike og sojasauce, og rør rundt.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
3

Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Snit forårsløg fint.

Hak ananas groft.

Steg kød
4

Skær kød i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kød i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til tallerkenen med kød.

Tilsæt sauce til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kød og grøntsager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret ris, grøntsager og kød i dybe tallerkener.

Top med forårsløg, ananas og peanuts.