Østershatte er en rigtig dejlig svamp med en markant umamismag. I aften panerer vi dem, før de steges og glaseres i honning- og srirachaglace med smør og ketchup. Vi serverer vores østershatte med sprøde cajunfritter, en frisk æblesalat med valnødder og spinat og ranchdressing med purløg, crème fraiche og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Røget paprika
30 g
Spinat
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Purløg
200 g
Østershatte
1 stk
Æble
20 g
Sriracha
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til svampe
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis der ikke er plads på en.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Bland purløg, fraiche, hvidløg, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål, og stil til side.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt honning, salt, sriracha og ketchup, og steg i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Hold varm indtil servering.
Skyl spinat.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland æble, valnødder, spinat, olivenolie og salt i en stor skål.
Riv svampe i 2 cm strimler.
Bland svampe, røget paprika, hvedemel og salt i en stor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svampe ad omgange (lad overskydende mel blive i skålen) i 4-5 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend svampe i honning- og srirachaglace lige inden servering.
Anret østershatte, æblesalat og fritter på tallerkener.
Server dressing.