I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, karry, hvidløg, soja og vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi blander vores laksa med fyldige basmatiris og topper med grøn pak choi og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ga-Laksa
4 g
Curry-On
½ g
Chiliflager
150 g
Basmatiris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 ml
Kokosmælk
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt*, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide). Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og den hvide pak choi i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa, Curry-on og et nip chiliflager og peber*, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skru ned for varmen på stegepanden til middel varme. Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min.
Anret ris og kyllingelaksa i dybe tallerkener. Top med den grønne pak choi. Drys med et nip chiliflager.