Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og blander en cremet dressing med mayo og soja. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Pak choi
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
1 stk
Gulerod
efter behov
Sukker (trin 5)
efter behov
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær agurk i tynde skiver. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak pak choi groft. Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, og overfør til en lille skål. Bland mayonnaise og halvdelen af sojasauce i en lille skål. Rør godt rundt, og stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min. Overfør til en skål.
Bland Ga-Laksa og en smule olivenolie* i en stor skål. Vend svinekød i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 2-3 min. Tilsæt stegte grøntsager, resterende sojasauce og et nip sukker*, og rør rundt indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med sojamayonnaise. Top med agurk. Drys med sesamfrø.