topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydøstasiatisk svinekød

Sydøstasiatisk svinekød

med hvidløgskogte ris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af skønne ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, mens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og så topper vi herlighederne med sort sesammayonnaise og frisk agurk. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Sennep
Soja
Gluten
Hvede
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Gulerod

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Pak choi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2945 kJ
Kalorier (kcal)704 kcal
Fedt28.7 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat72.9 g
Sukker9.9 g
Protein38.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær agurk i skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak pak choi groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten mør. 

Tilsæt pak choi og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 2 min, eller indtil blød.

Overfør til en skål.

Forbered kød
4

Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.

Steg kød
5

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svinekød med Ga-Laksa i 2-3 min, eller indtil næsten gennemstegt.

Tilsæt grøntsager, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. 

Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.

Dryp med sesammayonnaise.

Top med agurk.