Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af skønne ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, mens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og så topper vi herlighederne med sort sesammayonnaise og frisk agurk. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Gulerod
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Pak choi
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten mør.
Tilsæt pak choi og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 2 min, eller indtil blød.
Overfør til en skål.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svinekød med Ga-Laksa i 2-3 min, eller indtil næsten gennemstegt.
Tilsæt grøntsager, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med sesammayonnaise.
Top med agurk.