Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og blander en cremet dressing med mayo og soja. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
4 g
Ga-Laksa
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
250 g
Hakket svinekød
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.
Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød med Ga-Laksa og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kød, grøntsager og agurk.
Dryp med sesammayonnaise.