Sydøstasiatisk svinekødsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydøstasiatisk svinekødsbowl

Sydøstasiatisk svinekødsbowl

med hvidløgskogte ris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af skønne ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier. Velsmagende tilbehør er cremet sesammayonnaise og frisk glaskål.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

250 g

Hakket svinekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3154 kJ
Kalorier (kcal)754 kcal
Fedt34.7 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat75.6 g
Sukker11.2 g
Protein33.7 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skræl glaskål [½ stk, 2P], skær i 1/2 cm stave, og krydr med et nip salt.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak pak choi groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil blød. 

Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min, eller indtil den er faldet sammen.

Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt stegte grøntsager, sojasauce [½ pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener. 

Dryp med sesammayonnaise.

Top med glaskål.