Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af skønne ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier. Velsmagende tilbehør er cremet sesammayonnaise og frisk glaskål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
4 g
Ga-Laksa
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
250 g
Hakket svinekød
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl glaskål [½ stk, 2P], skær i 1/2 cm stave, og krydr med et nip salt.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil blød.
Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min, eller indtil den er faldet sammen.
Krydr med salt og peber, og overfør til en skål.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt stegte grøntsager, sojasauce [½ pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Smag til med salt og peber.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med sesammayonnaise.
Top med glaskål.