Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften skal vi lave teriyaki-stegte veganske strimler med udonnudler, en ret med masser af smag. Udonnudler kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Vi steger veganske strimler, gulerod, løg og pak choi, og krydrer med ingefærpasta, hvidløg og teriyakisauce. Derefter blander vi udonnudler i, og topper med peanuts og chiliflager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Veganske strimler
(Indeholder Soja)
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Pak choi
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
½ g
Chiliflager
10 g
Ingefærpasta
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Hak pak choi groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld reste fra.
Skyl nudler under koldt vand.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler, rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt pak choi, ingefærpasta, hvidløg og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil pak choien er faldet sammen.
Sænk til lav varme.
Tilsæt teriyakisauce, nudler og nudelvand [1 dl | 2 dl], og vend sammen.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Anret strimler og nudler i dybe tallerkener.
Top med peanuts og chiliflager [½ pakke, 2P].
Server med limebåde.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.